Retourneren Zichttermijn 

Retourneren Zichttermijn 

Hoe werkt dit recht op zichttermijn*? 
Bij koop op afstand heb je als consument het recht op een zichttermijn van 14 dagen, na ontvangst van de bestelling. Je mag een product zonder opgaaf van reden gratis aan ons terugsturen. Je retourneert je bestelling met alle geleverde toebehoren en -indien redelijkerwijs mogelijk- in originele staat en verpakking. Wij adviseren daarom altijd de verzenddoos en originele pakking zorgvuldig open te maken, zodat je deze eventueel weer kunt gebruiken om de bestelling terug te sturen.
 
Wat houdt de zichttermijn precies in? 
Tijdens deze 14 dagen mag je het product bekijken en eventueel proberen zoals je dat ook in een fysieke winkel zou kunnen doen. Een luchtbevochtiger mag bekeken worden, maar mag niet in gebruik worden genomen. Een pan mag uit de verpakking worden genomen, maar er mag niet mee gekookt zijn. 

Hoe kan ik gebruik maken van de zichttermijn? 
Heb je spijt van je aankoop of wil je een product om een andere reden binnen 14 dagen na ontvangst van de bestelling terugsturen? Meld uw retour aan in uw account, je ontvangt binnen één werkdag een e-mail met hierin de instructies en je ticketnummer voor het retourzenden van het product. Het is helaas niet mogelijk de bestelling bij de chauffeur om te ruilen of mee terug te geven. Grote pakketten zo als meubels enz worden weer kosteloos opgehaald door onze bezorg service. 
 
Als je gebruik maakt van het retourrecht, dan ontvang je alle betalingen die je op dat moment hebt gedaan, inclusief de leveringskosten. Binnen 14 dagen, nadat je de retouraanvraag hebt ingediend, betalen wij het bedrag terug op dezelfde manier als de wijze waarop de oorspronkelijke transactie is verricht. 
*De zichttermijn is alleen van toepassing op consumentenbestellingen