Verzenden

Verzenden

Wat zijn de beschikbare bezorgmethodes?

Laat je pakket(ten) thuis of bij een afhaalpunt bezorgen. Kies de methode die je wilt gebruiken tijdens het voltooien van je betaling.

 

Hoelang duurt het voordat mijn bestelling bezorgd wordt?

SnutsProducts.com product

Thuisbezorging

Het duurt meestal 2 - 3 werkdagen voordat je pakket wordt afgeleverd nadat het is verzonden.

Producten die groter en/of zwaarder zijn dan normaal, worden door een speciale koerier bezorgd. De levertijd is dan 4 - 8 werkdagen. De koerier neemt telefonisch contact met je op om een bezorgafspraak te maken.

 

Levering afhaalpunt

Bezorging bij een afhaalpunt is nu beschikbaar! Kies een winkel in de buurt om je pakket te laten bezorgen, zodat je het tijdens openingstijden kunt ophalen. De levertijd is hetzelfde als die voor bezorging aan huis.

 

Voor elk van deze bezorgmethodes ontvang je een automatisch bericht met de track en trace link en koeriersinformatie zodra je product verzonden is. Via de track en trace link kan je de status van je bestelling in realtime bekijken op de SnutsProducts.com website.

Als je bestelling uit meerdere producten bestaat, worden deze mogelijk niet allemaal tegelijkertijd bezorgd. Dit geldt ook voor producten die in meerdere pakketten worden verzonden.

 

Is verzending en retourneren gratis?

Nee, Retouren van spullen boven de 30 kilo zijn helaas niet gratis als onze bezorg dienst deze weer moet ophalen bij uw thuis. Indien u via post nl of uw eigen bezorg service terug stuurt vergoeden wij deze kosten tot  6,95. 

 

SnutsProducts.com product
Retourneren is kostenloos mits u gebruik maakt van onze retourprocedure en specifieke vervoerder.

 

Product van een externe verkoper
Controleer de algemene voorwaarden van de externe verkoper over de retourvoorwaarden, ze kunnen retourkosten rekenen. Neem contact op met de externe verkoper via het contactformulier in uw SnutsProducts.com account als u het antwoord niet kunt vinden.

 

Verzendt u naar een postadres?

SnutsProducts.com product
Wij verzenden niet naar postadressen.
Wij kunnen leveren op uw huis- of werkadres.

Indien u ervoor kiest om uw bestelling op uw werkadres te laten leveren, zorg er dan s.v.p. voor dat er iemand aanwezig is om voor levering te tekenen.

U kunt het afleveradres aanpassen bij het plaatsen van uw bestelling, of inloggen op uw account en de leverinformatie aanpassen alvorens te bestellen.

 

Wat gebeurt er indien ik niet thuis ben bij levering?

Er moet getekend worden voor ontvangst maar dit hoeft niet door u persoonlijk gedaan te worden.
Het kan voorkomen dat de vervoerder uw buren vraagt te tekenen voor levering, en het pakket (of meerdere pakketten) daar achterlaat.
Indien dit niet mogelijk is laat de chauffeur een kaart voor u achter met informatie over waar uw pakket zich bevindt en wat u dient te doen.

 

Welke verzendopties bieden wij aan?

U ontvangt uw bestelling binnen 2-4 werkdagen, waarbij u online uw bestelling eenvoudig kunt volgen via de track and trace optie van onze vervoerder.

Helaas hebben wij momenteel niet de optie om de levertijden te verspoedigen in vorm van een express levering of een levering binnen 24 uur, wij zijn echter wel bezig om deze opties in de toekomst te realiseren.

 

Verzendt u naar eilanden of naar afgelegen gebieden?

SnutsProducts.com product
Wij verzenden in heel Nederland.

Welke vervoerders worden gebruikt?

SnutsProducts.com product

Wij maken gebruik van verschillende vervoerders, dit is afhankelijk van een aantal factoren met betrekking tot uw bestelling. Enkele voorbeelden hier van zijn:

  • Het type product;
  • De hoeveelheid producten;
  • Het gewicht van het product;
  • De locatie van het verzendadres.

 

Waarom werkt mijn trackingnummer niet?

Uw SnutsProducts.com aankoop
Uw trackingcode zou 48 uur na verzending actief en bijgewerkt moeten zijn door de koerier.
Als deze na 48 uur nog niet bijgewerkt is, neem dan contact op met onze klantenservice.
Als u verschillende artikelen in één bestelling plaatst, kunnen de leverdagen afwijken.
Hetzelfde geldt voor producten die verzonden worden in meerdere pakketten; u ontvangt per pakket een trackingcode.

Hoe lang duurt het voordat ik mijn bestelling ontvang?

SnutsProducts.com product
De levering duurt normaal gesproken 2-3 werkdagen na verzending.

Houd er rekening mee dat sommige artikelen die groter of zwaarder dan normaal zijn vervoerd worden door een gespecialiseerde koerier. De koerier zal telefonisch contact met u opnemen voor een leverafspraak.

Belangrijke opmerking: De levering van palletproducten is vertraagd tussen 17 december en 7 januari en verwacht wordt dat de bestellingen medio januari worden geleverd.

U ontvangt een automatische email met een track&trace code en koerier informatie zodra we beginnen om uw bestelling te verwerken. De track&trace code laat u de status zonder vertraging volgen op een SnutsProducts.com website.

Hoe werkt bezorging bij een afhaalpunt?

Bezorging bij afhaalpunten is mogelijk dankzij het netwerk van verzenddienst PostNL. Kies de lokale partnerwinkel naar keuze. Je pakket wordt dan afgeleverd bij het gekozen afhaalpunt en je kunt het tijdens openingsuren ophalen.

Bezorging bij afhaalpunten is mogelijk voor alle producten van het merk SnutsProducts.com die de maximale afmetingen van PostNL niet overschrijden..

De afhaalpunten zijn lokale winkels die partners zijn van PostNL.

 

Hoe kies je het afhaalpunt voor je bestelling?

1. Selecteer je winkelwagen

2. Controleer je bestelling en ga verder met de validatie door te klikken op "Beveiligd bestellen".

3. Vink "afhaalpunt" aan als de bezorgmethode

4. Voer de postcode in waar je je pakket wilt ontvangen en klik op het zoekpictogram

5. Kies het gewenste afhaalpunt uit de lijst

6. Ga door naar de volgende stap